Daysss.

Self-analyzing : I think my productivity level is the lowest on Monday (blame it to the so-called Monday Blues).
Highest would be on Thursday. The was a magic flowing on the day. I can work non-stop from 9 to 6 and with satisfying results.
But for urgent matter or ad-hoc basis and those tasks which needed immideate answer but with long consideration, I can find better solution and work on it diligently on Friday.
Wednesday always felt like the shortest day because we have weekly meeting. So anticipation for the meeting plus the meeting itself plus the post-meeting discussion. Before I realized it, it was already lunch-time.
Then what about Tuesday? Well, Tuesday is the unofficial starts of the week’s working day. 🙂
Blame the Monday Blues.
Saturday and Sunday – weekend which never long enough.wImage

Ahlan wasahlan ya Ramadhan..

Akhirnye, Ramadhan telah tiba.
Alhamdulillah, elok2 je smlm abid peod. Tp utk betul2 konfem, mandi time nk sahur.
Jadinye, insya-Allah tahun ni tak payah ganti puase. Harap2 laa.

Tahun ni rase kecintaan dan kedamaian Ramadhan lebih drp tahun2 sblm ni.
Maybe sbb nk pergi Umrah kot. So sedikit sebyk persiapan diri utk menunaikan Umrah tu telah membawa kepada pengisian yg lebih utk Ramadhan itu sendiri.

Di bulan yg mulia dan penuh rahmat ini, keazaman adalah utk mencari keredhaan Allah, pengampunan-Nya, serta perbykan amal ibadah.
Semoga pintu hati sentiasa dibuka utk terus beribadah.
Semoga segala ibadah diterima oleh-Nya.
Semoga Ramadhan kali ini lebih baik dan barakah drp sebelumnya.
Semoga pintu hati terus terbuka utk terus mengamalkan ibadah2 sunat slps bulan Ramadhan jua.

Perbanyakan doa agar dosa2 diampunkan-Nya.
Perbanyakan doa agar dosa2 ibubapa diampunkan-Nya.
Perbanyakan doa agar dimurahkan rezeki dan dibuka hati utk beribadah.
Perbanyakan doa agar dijauhi drp sifat2 yg dikeji-Nya.
Perbanyakan doa agar kita ditempatkan di kalangan umat yg dikasihi-Nya dan akhirat kelak.
Amin…

Kursus Umrah – 23/6/2013(Ahad)

Kursus Umrah oleh Rayhar bertempat di Masjid As-Syakirin.

**Entry yg agak terlmbt tp nk tulih gak**

Walaupun jerebu sgt teruk dan keadaan kesihatan yg tidak baik, gagahkan diri jugak utk pergi ke kursus umrah ini. Just in case lps ni xde lagi dah kursus mcm ni. Ataupon tak berkesempatan sbb hal2 yg tak terjangka.
Seperti yg dikatakan, dlm keadaan separa demam+selsema+sakit+tekak, kadar pemahaman tu kurang sket la drp biase. Nasib baik ade buat research sket sebelum ni. Jadinye, bile rase lost dgn ape yg ustaz tu ckp, terus je refer balik kat notes. Bolehlaa kembali ke track. Mase ni belum dpt buku dr Rayhar sbb K’Mah belum ambik drp diorg. Jadi tak blh refer ke buku Rayhar tu.
Tgh2 kursus tu, tgk2 K’Mah dtg ngan hubby die. Utk tambah pemahaman kot. Atau saje nk tgk aku dtg sini ke tak.. Hehe.

klcc

^KLCC pd ari tu

Julai sudah dtg..

Julai sudah dtg. Sudah masuk second half of 2013.
Sampai ke hari ini apakah percapaian yg telah diperolehi?
Walaupun cube sedaya upaya utk senaraikan sekurang2 nye 3, tp masih tak dpt.
Cuba lagi… Mugkin jugak kerana kite terlalu sibuk mencari contoh percapaian yg besar.
Sedangkan percapaian yg kecik sudah cukup utk membuat kite merase lebih baik drp sebelumnye.
Akhirnye.. Waalaaa….
1. Telah berjaya membace lebih drp 10 buku. Target ialah 8 buku.
2. Menunaikan kewajipan mengundi
3. Menunaikan kewajipan sbg adik kpd abang dan makcik kpd anak2 sedare
4. Berkeputusan utk Umrah (niat tu penting)

Yg tak tercapai:
1. Plan nk beli kereta
2. Plan nk beli rumah

Oleh kerana dah plan utk pergi Umrah, so plan nk beli kereta tu terpaksa dilupekan seketika.
Rumah masih dicari. Yg pasti paling awal beli pon November.
Harap2 plan yg dua tu tak dicarry forward ke tahun dpn lagi.
Asyik carry forward je. Patut dah ade full stop.
Paling tak akan beli kereta.

2 hari lagi akan masuk bulan mulia bulan Ramadhan.

Semoga mendapatkan keberkatan di bulan mulia ini.