Plan tak jadik

Cite sedih ni..

Sepatutnye ari ni aq berada kat bandar Bangkok, Thailand. Tapi atas sebab-sebab yg tak boleh dielakkan, plan trip ini terpaksa dibatalkan tanpa ade tarikh ganti.

Macammane plan ni boleh timbul? Tahun lepas, bulan September, AirAsia ada wat promo RM0.10. Salah satu destinasinye ialah Bangkok. Kebetulan kawan2 trip ajak ronda SEA. Aq ok je. Lagipun tiket hanye 10sen. Yang kene bayar banyak ialah lain-lain cas. So kami try luck utk dpt tiket seposen tu. Alhamdulillah 3-3 pon dpt yg harge seposen tu. So lps campur2 cas2 lain jadi tak sampai RM60. Excited?  Of course. Mane nk dpt tiket murah gini. Tpnye kami beli tiket pegi je iaitu ke Bangkok. Sebabnye takde plan lagi mane nk jelajah dan akan balik Malaysia dr mane. Dan juga berapa ari trip ni. Yealah perjalanan setahun kemudian..

Malangnye, bile makin dekat tarikh perjalanan tu, macam2 problem. Yg paling beso bg aq sendiri ialah takdak cuti. Plg byk blh ambik 5 ari je. (Sbb cuti lame g Jepun ari tu) Oleh kerana kami pegi bukan mase cuti, so takde extra laa.

Tarikh makin dekat, tp takde planning lg. Tarikh makin dekat, bajet pon x besar mane. Tarikh makin dekat jugak harge tiket makin mahal. Last2 aq give-up. Takpe laa. Burn jelaa. Mcm dah x excited plak nk pegi.

Last2 2 x jd, yg sorg lg pegi ngan kwn die.

Sedih woii.. Mmg berangan lame nk pegi jln2 ni. Tp nk wat canne. Takde rezeki.. Next time laaa noo.

**Panjang la plak entry mengadu nasib ni..

Advertisements